Fiets- en autoroutes

HIer vind je suggesties voor fietsroutes en auto/motorroutes door GrensPark Kempen~Broek die je langs de deelnemende molens brengen. Deze routes zijn uitgestippeld door MolenNetwerk KempenBroek vzw. De routes voeren over het algemeen over rustige wegen en/of fietspaden. De fietsroutes volgen het fietsknooppunten netwerk. Dat betekent dat u bij sommige molens even de knooppuntenroute moet verlaten.

Onderweg tijdens een fietstocht komt u bij verschillende molens en langs ander erfgoed dat ons GrensPark Kempen~Broek kleurt en karakter geeft. Heb je de Erfgoedapp van Faro aanstaan en de Watermolenroute, Grensmolenroute, Kempenmolenroute of Genzeloze Molendag geselecteerd, dan krijg je op je smartphone een signaal dat je in de buurt van een molen komt. Stap eens af bij die molens, bij een kerkje, kapelletje, landhuis of eeuwenoude boerderij en geniet van wat onze voorouders vroeger hebben gebouwd.

Het fietsen of rijden van een van de tochten is extra interessant wanneer je dat doet op dagen dat de molens geopend zijn. Kijk daarvoor op de door MolenNetwerk KempenBroek vzw dagelijks actueel bijgehouden molenagenda:: www.molenagenda.com

Tijdens het weekeinde van Open Monumentendag (in 2021 op 11 en 12 september) zijn veel molens maar ook veel ander erfgoed geopend en te bezoeken.

Voor de Grenzeloze Molendag doen we je hier enkele suggesties voor (thematische) fietsroutes en auto/motorroutes langs veel de aan de Grenzeloze Molendag deelnemende molens. Houd er rekening mee dat er nog altijd covid-19 regels gelden. Gebruik hier je smartphone als digitale sleutel op de poort van de molen.


De molenroutes in de ErfgoedApp van Faro

Watermolenroute langs de Bosbeek en de Itterbeek.

Grensmolenroute tussen Stramproy, Hunsel, Kessenich en Molenbeersel

Windmolenroute Keent, Swartbroek, Molenbeersel, Stramproy, Tungelroy

Kempenmoleroute langs de watermolens op de Abeek in Bree en Bocholt

Windmolen autoroute Weert, Swartbroek, Tungelroy, Stramproy, Haler, Molenbeersel, Kaulille, Hamont, Budel, Weert

Watermolen autoroute Grenzeloze Molendag 2020 Hunsel, Ittervoort, Neeritter, Neeroetere, Opoeteren, Opitter, Tongerlo, Bocholt, Stramproy