Nieuws

Open Monumentendag 2021

Mijn monument is jouw monument is het thema in Nederland van Open Monumentendag 2021. In Vlaanderen is het thema: erfgoed en inclusiviteit: erfgoed voor iedereen. Het grootste monumenten-evenement van de Belelux zal op 11 en 12 september worden gevierd. Dat betekent dat Vlaanderen én Nederland in 2021 hun Open Monumentendag in hetzelfde weekeinde organiseren.

Voor MolenNetwerk KempenBroek betekent dit dat er in 2021 weer een editie van de Grenzeloze Molendag Kempen~Broek komt. Het thema voor de Grenzeloze Molendag sluit aan bij het Vlaamse en Nederlandse thema. Gekozen is voor Mijn, jouw, onze Molen


MolenNetwerk KempenBroek vzw heeft deelgenomen aan een Webinair dat door Herita was georganiseerd rond het onderwerp: erfgoed & inclusiviteit. Dit is het Europees thema van Open Monumentendag in 2021. Tijdens het webinair werden talrijke interessante tips en suggesties gegeven om het thema van Open Monumentendag naar je lokale organisatie van Open Monumentendag te vertalen. Ook MNKB gaat het het thema aan de slag.


In de Erfgoedapp vind je de Grensmolenroute, Watermolenroute en de Kempenmolenroute Zuid en Noord. Vier thematische fietsroutes langs de windmolens en watermolens rond Kinrooi, Stramproy en Neeritter en langs de Bosbeek en Itterbeek tussen Maaseik en Bree, De A-beek bij Bree en Bocholt en de Warmbeek van Kaulille tot in Achel. Speciaal voor Open Monumentendag is nu bovendien de Grenzeloze Molendag tocht in de Erfgoedapp online gebracht door MolenNetwerk KempenBroek vzw. Ook deze tocht biedt veel gevarieerde informatie over de molens en laat bovendien ook filmpjes en oude foto’s van de molens zien.